Pravilnik o obradi i zaštiti osobnih podataka

 

Za Cruisetopic / Krociere.al tvrtke Digitaltrend italia Srl zaštita vaših osobnih podataka je načelo koje prevazilazi zakonske obveze. Prodajne ponude koje nudimo osmišljene su tako da zadovolje vaše potrebe i ponude najbolju i najprikladniju uslugu za vas.

Cruisetopic / Krociere.al tvrtke Digitaltrend italia Srl, upravitelj osobnim podatcima u skladu s važećim zakonima (čl. 13 Zakonodavna uredba 30.06.2003., br. 196, zakon 9887/2008 i EU), na jasan i transparentan način, obvezuje se zaštiti privatnost korisnika i smatra se odgovornim za sigurnost podataka o kupcima. 

Ova politika utvrđuje sljedeće: Koji osobni podaci klijenta i posjetitelja naše web stranice, aplikacije za Smartphone i web usluga se prikupljaju i obrađuju. 

Osobni podatci označavaju sve podatke koji se odnose na vas a koji nam omogućuju da Vas identificiramo; Vaše ime, kontakt podatci, broj rezervacije, podaci o plaćanju i podaci o vašem pristupu našoj web stranici. 

Konkretno, možemo prikupljati sljedeće kategorije informacija: ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa, broj telefona, broj putovnice, pojedinosti o osobnoj iskaznici. Podatci uključujući ime, državljanstvo, datum rođenja, dob, spol, broj putovnice ili osobne iskaznice, datum isteka i državu izdavanja; Povijest putovanja, uključujući informacije koje se odnose na krstarenja i rezervirane usluge, kao što su informacije o broju rezervacije i planu puta, koji mogu uključivati ​​naziv brodarske tvrtke, hotela i/ili plovila, luku odredišta, luku dolaska, datum i vrijeme polaska i / ili prijave, datum i vrijeme dolaska i/ili odjave, preferencije obroka, informacije o prtljazi i međuslijetanjima; 

Kontakti korisnika (kao što su podatci o kontaktu osoba koje korisnik dodaje u svoje rezervacije ili planove ili obavještava o njihovim rezervacijama ili planovima putovanja putem naših usluga i proizvoda); Informacije koje dajete o vašim preferencijama putovanja (kao što su najbliža zračna luka i/ili luka polaska, preferencije sjedala ili soba, preferencije obroka, komunikacijske preferencije i druge informacije o preferencijama koje nam dajete); Informacije o kupnji proizvoda i usluga od naših pouzdanih partnera; Sadržaj koji je objavio korisnik (uključujući savjete o putovanju i sve osobne podatke koje je korisnik uključio o sebi ili drugima, ili sadržaj koji je objavio korisnik; informacije o korištenju naše stranice, podatci o računu (login podatci, uključujući e-mail i lozinku i postavke računa) web i/ili aplikaciju kao što su podaci društvenih mreža; komunikacija razmijenjena s nama ili upućena nama putem pisama, e-pošte, usluge chata, telefonskih poziva i društvenih  mreža. 

Podatci o naplati (kao što su kreditna kartica, podaci o debitnoj kartici ili drugim platnim karticama i adresa za naplatu); Recenzije koje su objavili korisnici (uključujući bilo koji pseudonim pod kojim korisnik objavljuje recenzije ili bilo koje osobne podatke koje uključite o sebi ili drugima u tim recenzijama); Informacije koje se odnose na promocije (ako odaberete sudjelovati u natjecanjima, lotto izvlačenju ili sličnoj kampanji, prikupljamo sve informacije koje ste dali u vezi s takvom aktivnošću, kao što su fotografije, slike, natpisi ili drugi sadržaj, u skladu s odredbama i uvjetima koji su navedeni u to vrijeme); Druge informacije koje možete dati (uključujući druge podatke koje dajete o sebi ili drugima putem naših usluga ili kojima nam dajete pristup trećim platformama); Zdravstveni uvjeti za putnike koji imaju posebne zdravstvene zahtjeve i/ili prehrambene potrebe.

Osobni podaci o fizičkom ili psihičkom zdravlju korisnika, navodnom počinjenju kaznenog djela ili kaznenoj osudi smatraju se “osjetljivim” osobnim podacima prema zakonu o zaštiti podataka. 

Takve ćemo podatke obraditi samo ako je korisnik dao svoj izričit pristanak, ili je to potrebno (npr. ako korisniku treba posebna pomoć), ili ga je namjerno javno objavio. 

Korisnik može odlučiti ne dati neke od gore opisanih osobnih podataka. 

Međutim, imajte na umu da puno naših usluge zahtijeva određene osobne podatke da bi se mogle koristiti; ako odlučite ne dati osobne podatke potrebne za pružanje određene usluge ili značajke te usluge, možda nećete moći koristiti tu uslugu ili značajku.

Ne prikupljamo proaktivno nikakve osjetljive osobne podatke kao što su informacije vezane za zdravlje. Međutim, naše usluge omogućuju tekrtualne okvire osmišljene kako bi vam omogućili da opišete određene detalje o vašim preferencijama tijekom putovanja ili posebnim zahtjevima o kojima želite obavijestiti Travelservices, brodarske kompanije, turoperatore i turističke agencije s kojima radimo. 

Napominjemo da bi informacije koje se dobrovoljno daju u ovim tekstualnim okvirima mogle otkriti nama, brodarskim tvrtkama, turoperatorima i putničkim agencijama s kojima surađujemo i s kojima dijelimo informacije, a prema važećem zakonodavstvu se smatraju osjetljivim osobnim podacima (npr. informacije koje se odnose na posebne prehrambene potrebe ili smještaj za osobe s invaliditetom). 

Osjetljivi osobni podaci koje je korisnik dobrovoljno dao tretiraju se na temelju privole korisnika, koja se u bilo kojem trenutku može opozvati kontaktiranjem na kontakt podatke navedene u odjeljku Kako nas kontaktirati u nastavku.

Osobni podaci koje generiramo:

Kada koristite naše usluge, generiramo neke osobne podatke o vama, na primjer putem automatskog prikupljanja podataka i zaključaka na temelju podataka koje prikupljamo o vama i vašoj aktivnosti. 

Možemo automatski prikupljati podatke o vašim interakcijama s uslugama ili komunikacijama koje primate (kao što su email) pomoću određenih tehnologija, kao što su kolačići i druge tehnologije. 

O vama generiramo sljedeće kategorije osobnih podataka: 

1) Informacije o uređaju: kada posjetite ili koristite naše usluge, automatski prikupljamo određene podatke o vašem uređaju (npr. mobilnom uređaju ili računalu), uključujući informacije o hardveru i softveru, konfiguraciji vašeg uređaja  i obližnjoj mreži. Takvi podaci mogu uključivati ​​podatke koji se odnose na preglednike, operacijske sustave i drugi softver instaliran na korisnikovom uređaju, IP adresu ili drugi identifikator uređaja, zemlju podrijetla, regiju i postavke jezika, kao i informacije o poslužiteljima domene i pristupnim točkama mreži ili bežično u blizini uređaja korisnika. 

2) Podaci o upotrebi i izvedbi: također automatski prikupljamo osobne podatke o vašoj upotrebi usluga i proizvoda, uključujući informacije o vašim pretraživanjima, statistiku o rutama putovanja koje dijelite s nama, način na koji komunicirate sa značajkama usluga i proizvoda i veze na koje kliknete, vaše postavke, vrijeme pristupa, URL-ove preporuke i performancu naših usluga i proizvoda. 

3) Podaci o lokaciji: kada koristite naše usluge i proizvode, automatski prikupljamo podatke o vašoj približnoj lokaciji (kao što je vaš grad) ili, uz vaš pristanak, podatke o geografskoj lokaciji u stvarnom vremenu s vašeg računala ili mobilnog uređaja putem GPS-a, Bluetootha , i IP adresu, zajedno s Wi-Fi žarišnim točkama i lokacijama tornjeva iz mnoštva izvora, ako korisnik koristi značajke temeljene na lokaciji i omogući usluge lokacije na svom uređaju i računalu. 

Te podatke možemo koristiti i pohraniti za pružanje i poboljšanje određenih značajki naših usluga, na primjer za prilagodbu naših usluga i proizvoda prema potrebi kako bismo učinkovitije upravljali vašim zahtjevima (na primjer, kako bismo vam pomogli pronaći najbliži hotel).

Osobni podaci koje dobivamo od trećih strana:

Također možemo primati određene kategorije osobnih podataka od trećih strana, web stranica, aplikacija, društvenih mreža i usluga trećih strana (pojedinačno, "platforma treće strane"), od tvrtki naše grupe, od turističkih partnera i drugih trećih strana, uključujući pojedince koji su s vama podijelili svoje planove putovanja putem naše stranice. 

Ako je korisnik već korisnik aplikacije, te podatke kombiniramo s podacima koje prikupljamo putem naših usluga te ih koristimo i dijelimo u dolje opisane svrhe. 

Kategorije osobnih podataka koje možemo dobiti od trećih strana uključuju: Vaše ime; Adresa e-pošte ili drugi kontakt podaci; Podaci društvenih mreža, ako se korisnik poveže s našim uslugama pomoću platforme treće strane ili na društvenim medijima stupi u interakciju s nama komentirajući ili stavljajući "Sviđa mi se" na naš sadržaj ili na naše društvene mreže. Možemo primiti informacije s te platformi trećih strana na društvene mreže o takvim interakcijama i s profila korisnika na društvenoj mreži koja se koristi (npr. ime, dob, spol, fotografija i drugi osobni podaci koji se odnose na ovaj račun); Pojedinosti koje se odnose na navigaciju, kupnju, korištenje i oglašavanje, uključujući informacije o restoranima ili smještaju i rezervacije napravljene putem Cruisetopica ili brodarskih tvrtki ili turoperatora i turističkih agencija s kojima ovdje surađujemo (na primjer, ako rezervirate putovanje na krstarenje putem Cruisetopica ili brodarske tvrtke ili organizatori putovanja i putničke agencije s kojima surađujemo možemo primiti generičku geografsku lokaciju vašeg odredišta i upotrijebiti te podatke za pružanje preporuke za let ili vrstu putovanja i druge komplementarne smještaje ili usluge); način na koji korisnik koristi web stranice, aplikacije i usluge trećih strana; i demografske podatke o korisnicima naših usluga.

Za što koristimo osobne podatke, zašto i koliko dugo:

Korisnički podaci mogu se koristiti u sljedeće svrhe:

 • Za pružanje traženih proizvode i usluge: koristimo podatke koje nam je dao korisnik za obavljanje traženih usluga u vezi s dodatnim krstarenjem i/ili letovima, uključujući zahtjeve za izmjene krstarenja i/ili leta;
 • Za obratiti se korisniku u slučaju promjene rasporeda leta ili otkazivanja leta: šaljemo vam obavijesti o uslugama koje ste zatražili io svim promjenama tih usluga. Ove komunikacije nisu u marketinške svrhe i ne mogu se deaktivirati
 • Provjera/provjera kreditne kartice ili druge platne kartice: Vaše podatke o plaćanju koristimo za potrebe računovodstva, naplate i revizije te za otkrivanje i/ili sprječavanje lažnih aktivnosti
 • Ovjeriti pristupne podatke vašeg računa i identificirati vas u mjeri u kojoj je to potrebno za pristup Uslugama i osigurati sigurnost vašeg računa
 • Administrativne ili pravne svrhe: Vaše podatke koristimo za statističku i marketinšku analizu, testiranje sustava, ankete kupaca, održavanje i razvoj ili za odgovor na spor ili pritužbu. Možemo obavljati profiliranje podataka na temelju informacija koje prikupljamo od korisnika kako bismo ih koristili u statističkim i marketinškim analizama. Svaka aktivnost profiliranja provodit će se samo uz prethodnu suglasnost korisnika i ulažući sve napore da svi podaci na kojima se temelji budu točni. Davanjem bilo kakvih osobnih podataka, korisnik izričito prihvaća da ih možemo koristiti za provođenje aktivnosti profiliranja u skladu s ovom Politikom privatnosti;
 • Imigracijska/carinska kontrola: od nas se može tražiti da agencijama za graničnu kontrolu dostavimo korisničke podatke;
 • Sigurnost, zdravlje, administrativne svrhe, sprječavanje/otkrivanje kriminala: također možemo prenijeti korisničke podatke državnim tijelima ili nadležnim tijelima u skladu sa zakonskim zahtjevima;
 • Komunikacija sa korisničkom službom: Koristimo korisničke podatke za upravljanje odnosom s klijentom i za poboljšanje usluga i korisničkog iskustva s nama;
 • Pružamo prilagođene usluge: koristimo vaše podatke za pružanje informacija za koje smatramo da su od interesa, prije, tijekom i nakon vašeg putovanja s nama, te za personalizaciju usluga koje vam nudimo, kao što su posebne ponude za vaša omiljena odredišta;
 • Marketing: Kontaktirati ćemo vas s vremena na vrijeme s informacijama o promocijama krstarenja i pratećim proizvodima putem elektroničke komunikacije. Međutim, imat ćete mogućnost prihvatiti ili ne primati takvu komunikaciju naznačavanjem svoje želje u trenutku rezervacije. Mogućnost da naznačite da više ne želite primati naš izravni marketinški materijal također je dana u svakoj elektroničkoj komunikaciji koju šaljemo.

 

Naša uloga kao odgovornog subjekta za upravljanje podatcima:

U kontekstu primjenjivog zakonodavstva i zakonodavstva Europske unije i sličnih programa zaštite podataka, općenito djelujemo kao kontrolori podataka, odnosno utvrđujemo svrhe i metode obrade vaših osobnih podataka. Za obradu podataka odgovorne su i brodarske tvrtke ili turoperatori i putničke agencije s kojima možemo stupiti u kontakt korisnika kako bi izvršile rezervacije. Za više informacija o tome kako brodarske tvrtke ili turoperatori i putničke agencije mogu koristiti osobne podatke korisnika, preporučljivo je pogledati njihovu politiku privatnosti.

Vaše ćemo osobne podatke obraditi samo ako za to imamo zakonsku osnovu. Pravna osnova ovisit će o razlozima zbog kojih smo prikupili i trebamo koristiti vaše osobne podatke. U većini slučajeva morat ćemo obraditi osobne podatke korisnika kako bismo obradili rezervaciju, sklopili ugovor o putovanju s korisnikom i ispunili povezani ugovor. Također možemo obrađivati ​​vaše osobne podatke iz jednog ili više od sljedećih razloga: da bismo ispunili zakonsku obvezu (na primjer, imigracijski ili carinski zahtjevi); Korisnik je pristao na korištenje njegovih osobnih podataka (na primjer, u marketinške svrhe); Za zaštitu zdravlja vas ili druge osobe (na primjer, u slučaju hitne medicinske pomoći); Samo osobe starije od 16 godina mogu dati svoj pristanak. Za djecu mlađu od ove dobi potrebna je suglasnost roditelja ili zakonskih staratelja. Podatke nećemo čuvati dulje nego što je potrebno za ispunjenje svrhe za koju su obrađeni. Kako bismo odredili odgovarajuće razdoblje čuvanja, uzimamo u obzir količinu, prirodu i osjetljivost osobnih podataka, svrhe za koje ih obrađujemo i možemo li te svrhe postići drugim sredstvima. Također moramo uzeti u obzir razdoblja u kojima ćemo možda trebati čuvati osobne podatke kako bismo ispunili svoje zakonske obveze ili istražili pritužbe, zahtjeve i obranili svoja zakonska prava u slučaju tužbe.

Kada nam vaši osobni podaci više ne budu potrebni, sigurno ćemo ih izbrisati ili uništiti. Kada obrađujemo vaše osobne podatke, oslanjamo se na sljedeće pravne osnove:

 • Ispunjavanje ugovora koji imamo s vama (na primjer, ako koristite naše usluge za rezervaciju krstarenja, obrađujemo vaše podatke kako bismo omogućili našoj partnerskoj brodarskoj kompaniji da dovrši i pohrani tu rezervaciju).
 • Ispunjavanje zakonskih obveza kojima podliježemo (na primjer, kada smo dužni udovoljiti legitimnim zahtjevima nadležnih tijela, kao što su agencije za provođenje zakona).
 • Kako bismo zadovoljili naše legitimne interese (na primjer, personalizirali vaše korisničko iskustvo s našim uslugama, ponudili online oglašavanje i otkrili prijevaru), pod uvjetom da takva obrada nije važnija od prava i sloboda 'korisnika. Obrada također mora biti u skladu s drugim primjenjivim pravnim osnovama za obradu podataka, posebno sa svim odredbama koje zahtijeva lokalno zakonodavstvo.

Kada koristimo osobne podatke kako bismo zadovoljili svoje legitimne interese, poduzimamo korake kako bismo osigurali da vaša prava o na zaštitu pdoataka nisu povrijeđena. Za više informacija o mjerama koje poduzimamo kako bismo osigurali da ta prava nisu povrijeđena, možete nas kontaktirati putem kontakt podataka navedenih u odjeljku Kako nas kontaktirati. Korisnik također ima pravo prigovoriti takvoj obradi kako je navedeno u Pravima zainteresirane strane u nastavku.

Pristanak

U slučaju da gore opisana pravna osnova nije valjana za obradu vaših osobnih podataka, zatražit ćemo vaš pristanak za tu konkretnu svrhu u skladu s važećim zakonodavstvom (na primjer, za slanje izravnih poruka elektroničkim putem, kao što je e-pošta, bez iznimke za dobivanje privole).

Sigurnost osobnih podataka

Slijedimo stroge sigurnosne postupke u pohrani i dijeljenju osobnih podataka, kako bismo ih zaštitili od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prijenos i pohrana podataka prikupljaju se na vrlo sigurnom mjestu. Podaci koje nam korisnici pružaju zaštićeni su tehnologijom SSL (Secure Socket Layer). SSL je standardna metoda šifriranja osobnih podataka i brojeva kreditnih kartica koja omogućuje njihov siguran prijenos putem Interneta. Svi podaci o plaćanju prenose se putem SSL-a i pohranjuju u skladu sa standardima sigurnosti podataka industrije platnih kartica (PCI DSS) kojima se upravlja sigurnom HTTPS vezom certificiranom na svim našim stranicama i aplikacijama. Vaše podatke možemo otkriti trećim stranama od povjerenja u svrhe navedene u ovim Pravilima privatnosti. Zahtijevamo od svih trećih strana da poduzmu odgovarajuće tehničke i operativne sigurnosne mjere, kako bi zaštitili osobne podatke, koji su u skladu sa zakonodavstvom EU-a o zaštiti podataka. Vaše osobne podatke možemo zadržati sve dok račun ne bude aktivan, a neko vrijeme nakon toga dopustiti korisniku da ponovno aktivira račun bez gubitka podataka. Također možemo zadržati vaše osobne podatke prema potrebi radi:

 • upravljanja komercijalnim zapisima i arhivama u svrhu analize, sigurnosti i/ili revizije 
 • poštivanja  obveza za zadržavanje podataka utvrđenih zakonom 
 • rješavanja svih pritužbi u vezi s uslugama
 • poštovannja naših zakonskih obveza, zaštite ili branjenja naših prava, rješavanj sporova i izvršavanja naših ugovore

Prijenos osobnih podataka

Osobni podaci o vama se prenose subjektima koji se nalaze u Europi ili im pristupaju. Svi ovi subjekti nalaze se u zemljama s razinom zaštite osobnih podataka koja je jednaka onoj u vašoj zemlji. Postavili smo sigurnosne mehanizme za pružanje adekvatne zaštite tijekom prijenosa određenih informacija, u skladu s važećim zakonskim zahtjevima. Za više informacija o postavljanju sigurnosnih mehanizama, korisnici nas mogu kontaktirati putem podataka prikazanih u odjeljku Kako nas kontaktirati u nastavku.

Kolačići i praćenje stranica

Ova stranica koristi kolačiće koji nam omogućuju da da poboljšamo našu uslugu i ponudimo korisnicima korisne značajke. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se prenose na tvrdi disk vašeg računala putem web-preglednika kako bismo mogli prepoznati vaš preglednik i pomažu nam da pratimo posjetitelje naše stranice, omogućujući nam na taj način bolje razumijevanje proizvoda i usluga koji će biti prikladniji za korisnike . Kolačić sadrži kontakt podatke i korisne informacije koje omogućuju identifikaciju računala prilikom posjete našoj stranici s ciljem pomoći korisniku da izvrši rezervaciju. Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali ako želite, možete promijeniti te postavke preglednika prihvaćanjem, odbijanjem i brisanjem kolačića. Izbornik "pomoć" na alatnoj traci na većini preglednika objašnjava kako spriječiti preglednik da prihvati nove kolačiće, kako natjerati preglednik da vas obavijesti kada se primi novi kolačić ili kako potpuno onemogućiti kolačiće. Ako odlučite promijeniti ove postavke, određene značajke i funkcije možda neće raditi kako se očekuje. Korišteni kolačići ne otkrivaju informacije sadržane na računalu. Za više informacija o kolačićima i kako spriječiti vaš preglednik da ih prihvati, posjetite sljedeću web stranicu: http://www.allaboutcookies.org. 

Digitaltrend italia Srl je Voditelj obrade podataka i imenovao je internog službenika za zaštitu podataka. Korisnik ima pravo uložiti prigovor u bilo kojem trenutku na namjensku e-mail adresu privacy@cruisetopic.net ili pozivom na broj +39-02/94.44.66.10

Prava zainteresirane strane

U bilo kojem trenutku, u skladu s primjenjivim zakonodavstvom i zakonodavstvom Europske unije, imate pravo, a uključujući u vezi s profiliranjem:

 • zatražiti ispravak vaših osobnih podataka;
 • povući privolu za korištenje i otkrivanje vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku;
 • zatražiti poništenje vaših osobnih podataka;
 • primati u strukturiranom formatu, koji se uobičajeno koristi i čita automatskim uređajem, osobne podatke koji se tiču ​​vas, kao i prenijeti vaše osobne podatke drugom voditelju obrade podataka;
 • protiviti se obradi osobnih podataka koji se odnose na vas također u marketinške svrhe ili svrhe profiliranja;
 • dobiti ograničenje na obradu vaših osobnih podataka;
 • podnijeti pritužbu nadzornom tijelu;
 • primiti obavijest ako postoji povreda osobnih podataka;
 • zatražiti informacije o: svrsi obrade, kategoriji osobnih podataka;primateljima ili kategorijama primatelja kojima su osobni podaci bili ili će biti otkriveni, posebno ako se podaci prenose primateljima u trećim zemljama ili međunarodnim organizacijama i postojanje odgovarajućih jamstava;
 • razdoblje čuvanja osobnih podataka;

 

Ako se podaci ne prikupljaju od zainteresirane strane, svi dostupni podaci o njihovom podrijetlu.

U bilo kojem trenutku možete se usprotiviti slanju komunikacija vezanih uz marketing i aktivnosti profiliranja na "odjavi" na dnu primljene e-pošte ili slanjem posebnog zahtjeva na dolje navedene adrese. privacy@cruisetopic.net

E-mail. 

Korisnik se u svakom trenutku može usprotiviti slanju komunikacija vezanih uz marketinške i profilacijske aktivnosti na "odjavi" na dnu primljene e-pošte ili slanjem posebnog zahtjeva na ovu adresu: privacy@cruisetopic.net. 

Ako korisnik ima račun, može se također odjaviti s marketinških e-poruka u postavkama svog računa. 

Treba napomenuti da čak i ako se odjavite s marketinških komunikacija s jedne ili svih naših usluga, mi ćemo vam i dalje slati poruke o budućim potvrdama o rezervaciji.

Push obavijesti (na mobilnim uređajima)

Korisnik može koristiti postavke na svom mobilnom uređaju kako bi omogućio ili onemogućio push obavijesti iz aplikacije.Oglašavanje na temelju interesa i kolačići. 

Da biste ostvarili svoja prava u vezi s kolačićima postavljenim putem naših web-mjesta ili usluga, kao i drugim vrstama online praćenja i oglašavanja na mreži, za više informacija pogledajte naša Pravila o kolačićima i oglašavanju na temelju interesa.

Geografski položaj aplikacije

Kao što je gore navedeno, prikupljamo podatke o vašoj lokaciji ako omogućite lokaciju u postavkama svog mobilnog uređaja ili, uz vaš pristanak, kako je propisano zakonom. 

U bilo kojem trenutku možete promijeniti postavke privatnosti svog uređaja kako biste onemogućili dijeljenje ovih podataka o lokaciji s našim uslugama. 

Odabirom onemogućavanja usluga lokacije, to može utjecati na neke značajke naših usluga. 

Ako imate konkretna pitanja o postavkama privatnosti vašeg uređaja, preporučujemo da se za pomoć obratite proizvođaču uređaja ili davatelju usluga mobilnog telefona.

Dijeljenje s trećim stranama. 

Kao što je gore navedeno, vaše podatke dijelimo s brodarskim kompanijama ili turoperatorima i putničkim agencijama u njihove svrhe ili surađujemo s takvim partnerima kako bismo podržali njihove marketinške aktivnosti. Možete odlučiti da ne dijelite svoje podatke sa: 

 • Tvrtkama u našoj grupi, u njihove marketinške svrhe; 
 • Brodarskim tvrtkama ili Turoperatorima i putničkim agencijama, za njihove marketinške svrhe (uključujući slanje marketinških komunikacija i pružanje ciljanog oglašavanja, promocija i drugih ponuda); 
 • Trećim stranama  – poslovni partneri koji koriste informacije u vlastite marketinške svrhe.

Korisnik može otkazati ovo dijeljenje promjenom postavki na svom računu. Također nam možete poslati takve zahtjeve za otkazivanje na način opisan u odjeljku Kako nas kontaktirati.

Pristup i ispravak informacija. Ako ste kod nas stvorili online račun i želite ažurirati podatke koje ste nam dali, možete se prijaviti na svoj račun kako biste vidjeli i ažurirali svoje podatke. Također nas možete kontaktirati kako je opisano u odjeljku Kako nas kontaktirati

Zakonska prava. 

Gdje to zahtijeva lokalni zakon, možete imati sljedeća prava u vezi s vašim osobnim podacima: pravo na pristup osobnim podacima koje posjedujemo i, u nekim situacijama, pravo na njihovo ispravljanje ili ažuriranje, brisanje, ograničenje ili isporuku informacija. sebi ili trećim osobama u upotrebljivom elektroničkom formatu (pravo na prenosivost podataka). 

Gdje je primjenjivo, također možete prigovoriti načinu na koji koristimo vaše osobne podatke ako je pravna osnova za obradu takvih informacija naš legitimni interes. 

Ako koristimo vaše osobne podatke na temelju vašeg pristanka i gdje to zahtijeva lokalni zakon, imate pravo povući tu privolu u bilo kojem trenutku. 

U slučajevima kada ste pristali na primanje izravnih marketinških komunikacija od nas, i gdje to zahtijeva primjenjivi zakon, ovu privolu možete povući u bilo kojem trenutku. 

Ako želite ostvariti bilo koja zakonska prava koja imate prema primjenjivom zakonu, trebate nas kontaktirati kako je opisano u odjeljku Kako nas kontaktirati. 

Kako biste nam omogućili učinkovitiju obradu vašeg zahtjeva, trebali biste navesti adresu e-pošte koja se koristi za prijavu na vaš račun. Ako nemate račun, navedite adresu e-pošte koja se koristi za postavljanje upita ili za korištenje naših usluga. 

Gdje je primjenjivo, također možete imati pravo uložiti pritužbu svom lokalnom tijelu za zaštitu podataka.

ZAŠTO MI